Industri Warta

apa kanggo nyandhang kapan hiking njobo

2019-08-21
Kenyamanan minangka unsur pertama saka pakaian santai. Kanggo entuk rasa kepenak, awak kudu ing suhu sing tepat lan garing.

Badan kita paling nyaman nalika suhu ing antarane 11 lan 35C. Umume para hiker seneng karo Sistem Lapisan amarga entheng, fleksibel lan gampang dijaga. Sampeyan bisa ngemas klambi sing padha sajrone taun lan mung nambah lapisan liya kanggo lelungan mangsa. Yen panas banget, copot lapisan sandhangan lan lebokake ing tas. Yen berangin, lapisan njaba bakal mbantu ngrampungake kringet. Iku cara sing luwih efisien nggunakake ruang tas ransel tinimbang nggawa kaos lan pucuk. Jeroan termal bisa uga ora modis banget nalika hawa adhem, nanging kepenak lan anget.

Umumé, sampeyan kudu milih klambi sing ngeculake sing bisa ngatasi udang tanduran lan gigitan nyamuk. Sawetara merek adol sandhangan tanpa repellen serangga, bisa uga dadi pilihan sing apik yen sampeyan sensitif lan gampang kena infeksi. Celana zipper sing bisa dicopot uga pilihan praktis kanggo nyuda bobot tas. Nalika milih celonone iki, pilih celonone sing duwe zipper ing sisih ngisor supaya sampeyan bisa ngilangi tanpa matun. Pungkasan, makhluk kaya kutu lan lintah luwih gampang dideleng ing kebon peternakan sing ringan, lan milih busana sing nganggo warna ringan luwih gampang kanggo ngusir serangga.



Pilihan saka jeroan



Kabeh wong setuju manawa dermatitis, kaya blisters ing sikil, bisa mangaruhi efek sing dawa. Nanging, panemu dibagi miturut cara kanthi efektif nyegah iki ora kedadeyan. Celana jotosan baggy duwe akeh panganut, lan kathok cendhak boxer uga disenengi amarga lapisan lan flat ing ngarepe kathok cendhak. Nanging, coba celana olahraga sing ketat digawe saka kain lycra.

Jeroan bisa clingy body, uga bisa ngeculake kanthi bebas, premise kudu kepenak



Lapisan miturut sistem lapisan



Sejatine, sandhangane ora dirasakake. Tujuane yaiku nyegah hawa panas saka awak, yaiku cara sistem kasebut. Konsep sistem lapisan lapisan sederhana: lapisan busana tipis luwih anget tinimbang lapisan klambi sing kandel amarga efektif trap trap sing digawe saka awak. Sistem lapisan-lapisan dumadi saka telung lapisan: ABaseLayer, Lapisan Penebat lan ShellLayer. Katelu telung lapisan kudu ambegan, ngidini kelembapan uap kanthi cepet. Dheweke uga kudu garing kanthi cepet.



Lapisan dhasar



Lapisan sandhangan dhasar kudu apik kanggo nyerep kelembapan sing diasilake dening kulit (iki diarani "kringet"), lan nyebar kelembapan kanthi rata ing permukaan sandhangan, saéngga banyu bisa nyejat utawa ngliwati sandhangan menyang njaba lapisan. Lapisan dhasar dhasar asring diwenehi label "tekstil kinerja dhuwur."



Panyebaran Series



Lapisan jampel biasane kalebu wulu lan pullover, sing dadi udara panas kanggo njaga anget awak. Ing kahanan sing kadhemen, sawetara lapisan sing entheng, insulasi sing entheng bakal njaga sampeyan luwih anget tinimbang sandhangan sing kandel.



Nihan cangkang asing



Sanajan sandhangan lapisan njaba umume entheng, tahan angin lan anti banyu, lapisan klambi iki isih bisa ngeculake kelembapan. Kepiye carane iki? Ana akeh bolongan cilik ing lumahing lapisan njaba saka njaba, kringet bisa diuap. Udan lan angin ora bisa nembus bolongan, nanging kringet bisa nguja bolongan kasebut.



Pilih kain sing digawe saka alam utawa buatan



Yen sampeyan duwe T-shirt sing cocog lan apik, kaos katun sing apik, lan lem-leman denim, kenapa nganggo giring hiking sing apik? Ya, kauntungan saka katun iku sithik ambegan, nanging kekurangane amarga gampang diombe kanthi kringet, lan ora garing kanthi gampang, saengga sampeyan bisa entuk kadhemen saka kringet dhewe.

Kanthi cara sing padha, klambi katun nyerep udan kanthi teles, luwih abot lan weteng. Tekstil sing nggunakake serat buatan manungsa uga nyerep banyu nanging, ora kaya serat alami, dheweke garing kanthi gampang lan umume bisa dibungkus garing tanpa akeh upaya.