Industri Warta

Gunakake a kompas lan peta kanggo golek sampeyan cara

2019-08-21
Yen sampeyan milih rute, aturan pisanan yaiku tetep. Yen wis ilang, sampeyan bisa nggunakake peta lan kompas kanggo nggoleki dalan maneh, utawa, yen sampeyan kudu, golek dalan anyar.

Pisanan, sampeyan kudu nyaritakake peta menyang geografi ing sekitar sampeyan. Sampeyan bisa nggoleki landmark ing saubengé, kayadéné gunung, tlaga utawa kali. Banjur, coba goleki landmark ing peta. Nganggep sampeyan ngerti pundi, sampeyan ora kudu suwe supaya peta ing arah sing bener. Tebak peta kasebut kanthi rata ing ngarep sampeyan, lan Orientasi dhewe nganti sampeyan bisa nggawa obyek nyata ing peta kasebut. Ing referensi cocog rampung. Loro garis kontur sing cedhak karo peta nuduhake terrain sing tajem, lan kanthi mriksa garis kontur lan spidol liyane ing peta, sampeyan bisa entuk bantalan kanthi cepet.

1. Upaminipun sampeyan mangkat menyang gunung sing adoh. Gunakake kompas sampeyan lan arahake panah maju ing arah gunung.

Ngenteni jarum magnet cilik kanggo mandheg swinging.

3. Nyetel arah dial (uga dikenal panel) nganti jarum magnét cilik bertepatan karo garis arah sisih lor. Aku nyetel arah koordinat. Yen sampeyan mesthekake yen jarum magnet sethithik tansah menehi arah ing sisih lor lan terus menyang arah jarum, pungkasane sampeyan bakal tekan gunung sing adoh. Sanajan luwih becik, sanajan sampeyan lagi mlaku ing dalan sing diubengi wit-witan sing ora bisa ndeleng gunung-gunung ing ndhuwur, sampeyan bakal ngerti yen sampeyan lagi ana ing dalan sing bener.



Ing Kutub Lor

Ana loro cagak sisih lor, salah sawijine cagak magnetik ing kompas sampeyan lan liyane yaiku arah geografis peta, lan panyimpangan magnetik ing antarane yaiku 30 taun. Penyimpangan sing sejatine bakal dituduhake dening deklarasi magnetik positif utawa negatif ing peta. Contone, yen sampeyan nyetel kompas sampeyan 90 ing ngarep, nanging peta sampeyan nuduhake deklarasi magnetik saka 1 nganti 100 ing antarane sampeyan lan kompas, mula bener. Arah majeng sampeyan kudu disetel menyang 800. Kanggo entuk arah sing tepat, sampeyan kudu nyetel kompas dadi 1.000, malah panyimpangan cilik ing Angle bakal menehi sampeyan jarak saka tujuan asli.

Ayo peta nindakake navigasi sampeyan

Ana kahanan ing ngendi sampeyan bisa nemokake tujuan ing peta nanging ora ana ing jagad nyata. Iki bisa uga amarga tujuane sampeyan obyek sementara dening pedhang, utawa bisa uga amarga wengi wis peteng kabeh, utawa bisa uga amarga gunung-dalan ing ngarep ngalang-alangi sampeyan. Anggere sampeyan ngerti sampeyan lagi ing ngendi lan ing peta, sampeyan bisa nggunakake peta lan kompas kanthi aman kanggo nuduhake dalan sampeyan, sanajan sampeyan ora bisa ndeleng landmark sampeyan ing jagad nyata.

1. Bayangake garis lurus sing nyambungake lokasi saiki menyang tujuan sampeyan. Sijine kompas ing peta lan supaya bisa bebarengan.

2. Puteran kompas nganti sisih lor sing dituduhake kompas sisih lor ing peta (sisih lor biasane ditandhani ndhuwur peta).

3. Copot kompas saka peta lan atur arah nganti jarum magnet cilik dadi pas karo tandha sisih lor ing kasus kompas. Jupuk maju bakal menehi pitunjuk babagan cara sing bakal ditindakake.

Skala peta

Ana sawetara timbangan peta umum kanggo hiking.

Siji sentimeter ing peta yaiku 250 meter ing urip nyata (iki minangka peta lumampah alas sing paling umum digunakake).

1:50, 000- 1 cm ing peta yaiku 500 m ing urip nyata (iki minangka peta mlaku sing paling umum). Yen sampeyan ngrancang perjalanan dawa, sampeyan bisa nggunakake peta skala ing ngisor iki.

1: 50000-1 cm ing peta yaiku 500 m ing urip nyata.

1: 100,000-1 cm ing peta yaiku 1 km ing urip nyata.

Sing luwih cilik nomer sawise tandha, luwih rinci ing peta. Gunakake peta ukuran 1: 50,000 utawa 1: 10,000 kanggo menehi tampilan global babagan lelungan kasebut, lan nyiapake sawetara peta skala 1: 25.000 kanggo menehi katrangan babagan rincian kasebut.